Tulevat kurssit

SEURAAVAT KURSSIT V. 2023

Paikka: Elämäntapainstituutti Koivikko, Mikkeli (Koivikontie 8)

——————————————————————————-

 

Perus Karpalokurssi (5 vrk)

11.10-15.10.2023 (ke lounas – su lounas)

Karpalokurssin tuella monet ovat keventäneet omaa oloaan ja saavuttaneet terveyshyötyjä. Haluaisitko sinäkin? Yli 10 vuoden aikana reilut 1000 ihmistä on käynyt tämän tieteeseen perustuvan ammattilaisten vetämän kurssin. Kurssilaisista useat ovat onnistuneet laskemaan painoaan, verenpainettaan sekä korkeita kolesteroli- ja sokeriarvojaan. Myös moni muu vaiva on helpottanut. Tuloksista tehdään lääketieteellistä tutkimusta.

Osallistujia kannustetaan liikkumaan, kiinnittämään huomiota lepoon ja stressinhallintaan sekä lisäämään kasvisten, marjojen, hedelmien, pähkinöiden, palkokasvien ja täysjyväviljan syömistä.

Kurssin jälkeen osallistujat jatkavat ohjelmaa kotonaan viiden viikon ajan ja sen jälkeen on mahdollisuus tulla jatkotapaamiseen. Halukkaat voivat ottaa käyttöönsä terveysseurantasovelluksen. Verikokeet otetaan alussa ja viiden viikon kuluttua.

Leirin johtajana toimii kurssin kehittänyt Aki T. Pirskanen (kansanterveystieteen maisteri). Lisäksi mukana ovat Outi Haggren (kardiologi, Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtaja ja väitöskirjatutkija), Leena Rana (psykoterapeutti) ja Anna-Liisa Tarro (suurtalouden työnjohtaja ja ruuanlaittokurssien vetäjä).

1.-5.12.23 on kasvisruokakurssi ja 3.12. su iltapäivällä on karpalokurssilaisten jatkotapaaminen Mikkelissä, johon voi osallistua myös etänä, mutta kannattaa tulla paikanpäälle.

Tervetuloa kokeilemaan kokonaisvaltaista elämäntapamuutosta.

Aikainen varaus hinta

Hinta: 299e/2hh huoneessa tai 419e/1hh huoneessa (viim. ilm. päivä 27.9.2023)

Normaali varaus hinta

Hinta: 499e/2hh huoneessa tai 629e/1hh huoneessa (viim. ilm. päivä 4.10.2023)

Viimetipan varaus hinta

Hinta: 599 €/2hh tai 754 €/1hh huoneessa (alkaen 5.10.2023)

Ilmoittautuminen: Koivikko 040 500 5517 tai koivikkolife@gmail.com

Lisätietoa: terveysprojektikarpalo.fi tai koivikko.org/fi-fi

——————————————————————————-

Mielenmaisemia -leiri

Aika: 16.10. – 20.10.2023 (ma lounas – pe lounas)

Mielenmaisemien leirillä voit levätä ja olla oma itsesi. Pohdimme yhdessä sisäistä puhetta, tunnetaitoja, sekä elämänkokemusten vaikutusta elämänlaatuun ja ihmissuhteisiin. Luvassa on myös kehoa ja mieltä hoitavia aktiviteettejä ja osallistavaa, mm. elämänjana – ja omakuvatyöskentelyä. Käsittelemme mielenterveyden ja elämäntapojen yhteyttä ja saamme nauttia luonnonrauhasta, rantasaunasta ja kasvisruuasta.

Leirin johtajana toimii kognitiivinen psykoterapeutti Leena Rana. Lisäksi mukana ovat Ritva Kuusisto (Terveydenhoitaja, terveyskouluttaja, kirjailija), Aki T. Pirskanen (Terveysprojekti Karpalon johtaja, kansanterveystieteen maisteri) ja Outi Haggren (kardiologi, Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtaja ja väitöskirjatutkija)

Tule uudistumaan suhteessa itseesi, yhdessä toisten kanssa!

Aikainen varaus hinta

Hinta: 299e/2hh huoneessa tai 419e/1hh huoneessa (viim. ilm. päivä 2.10.2023)

Normaali varaus hinta

Hinta: 499e/2hh huoneessa tai 629e/1hh huoneessa (viim. ilm. päivä 9.10.2023)

Viimetipan varaus hinta

Hinta: 599 €/2hh tai 754 €/1hh huoneessa (alkaen 10.10.2023)

Ilmoittautuminen: Koivikko 040 500 5517 tai koivikkolife@gmail.com

Lisätietoa: terveysprojektikarpalo.fi tai koivikko.org/fi-fi

——————————————————————————-

Kasvisruokakurssi KoKaRu

1.12. – 5.12.2023 (pe iltaruoka – ti lounas)

Opetellaan yhdessä tekemään herkullista kokokasvisruokaa taitavien ohjaajien opastuksella. Juurekset, vihannekset, pähkinät ja pavut taipuvat maukkaiksi aterioiksi. Ruokailun jälkeen on hyvä olla ja voit saada lisää terveyttä ja iloa elämääsi. Näillä resepteillä voit tehdä vaikutuksen ystäviisikin, kun kutsut heidät luoksesi syömään. Tällä kurssilla opit kullanarvoisia käytännön taitoja ja kuulet luentoja kokonaisvaltaisesta terveytesi hoitamisesta. Nautimme myös ulkoilusta ja rantasaunasta.

Luentoja pitävät Outi Haggren (kardiologi, Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtaja ja väitöskirjatutkija) ja Aki T. Pirskanen (kansanterveystieteen maisteri).

Aikainen varaus hinta

Hinta: 299e/2hh huoneessa tai 419e/1hh huoneessa (viim. ilm. päivä 17.11.2023)

Normaali varaus hinta

Hinta: 499e/2hh huoneessa tai 629e/1hh huoneessa (viim. ilm. päivä 24.11.2023)

Viimetipan varaus hinta

Hinta: 599 €/2hh tai 754 €/1hh huoneessa (alkaen 25.11.2023)

Sunnuntai-iltapäivällä Karpalon jatkotapaaminen, jolloin luento (lounas + luento = 50 e). Ruuanlaittokurssilaiset tervetuloa mukaan luennolle.

Ilmoittautuminen: Koivikko 040 500 5517 tai koivikkolife@gmail.com

Lisätietoa: terveysprojektikarpalo.fi tai koivikko.org/fi-fi

——————————————————————————-

Koivikko majoitustilana

Koivikko on vanha koulukoti maaseudun rauhassa järven rannalla, joka on muutettu viihtyisäksi kurssikeskukseksi. Huoneet ovat valoisia, sängyt mukavia ja joka huoneessa on oma vessa ja suihku. Rantasaunaan pääsee rentoutumaan lumettomaan aikaan. Täällä voit ladata akkujasi.

Saapuminen

Omalla autolla pääsee pihaan asti, mutta jos tulet julkisilla kulkuneuvoilla Mikkeliin, niin sinut voidaan hakea Mikkelistä 5 euroa/suunta. Koivikko on noin 8 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta.

——————————————————————————-

Kurssien vetäjiä

Aki T. Pirskanen

Kansanterveystieteen maisteri ja Terveysprojekti Karpalo ry:n puheenjohtaja

Vuonna 2006 isälläni diagnosoitiin aivokasvain, äidilläni tyypin 2 diabetes ja itse sairastuin ulkomaillani ollessani vakavaan lavantautiin, joka oli viedä minulta hengen. Kiinnostuin siitä, että miten elintavoilla voisi edistää terveyttä ja sairauksista parantumista. Opiskelin ulkomailla kansanterveystieteen maisteriksi ja
vuonna 2012 perustin Suomeen Terveysprojekti Karpalo ry:n, jota olen johtanut yli 10 vuotta. On ollut ilo saada nähdä niin monen ihmisen saavan hyötyä kursseista. Perheeseeni kuuluu vaimon lisäksi neljä lasta.

Outi Haggren

Kardiologian erikoislääkäri, Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtaja ja väitöskirjatutkija

Opiskelin lääkäriksi Meksikossa yksityisessä yliopistossa ja sen jälkeen petevöidyin EU-alueen lääkäriksi. Toimin pitkään terveyskeskuslääkärinä, kunnes päätin erikoistua sydänlääkäriksi. Ohjaan potilaitani terveellisten elämäntapojen pariin, jotta he voisivat paremmin. Toimin Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtajana, jonka kautta koulutamme SOTE-alan ammattilaisia aiheesta. Lisäksi teen väitöskirjaa sydänpotilaiden kuntoutuksesta. Haluan auttaa ihmisiä voimaan paremmin olemalla mukana terveyttä edistävillä kursseilla lääkärinä. Itse elän niin kuin saarnaan ja saan nauttia hyvästä terveydestä. Minun perheeseeni kuuluu aviomiehen lisäksi kaksi lasta ja kaksi kissaa.

Anna-Liisa Tarro

Suurtalouden työnjohtaja (eläkkeellä) ja ruuanlaitto- ja terveyskurssien vetäjä

Olen itse ollut pääasiallisesti kasvisruokavaliolla jo nuoruudestani lähtien. Elävä raakakasvisravinto ja paastoaminen ovat tulleet myös tutuksi käytännössä. Työssäoloaikanani olen suurimman osan ajasta ollut työpaikoissa, jossa olen saanut toteuttaa tietämystäni tältä alalta. Tiedonhaluisena ja terveistä elämäntavoista kiinnostuneena olen saanut elämäni aikana jatkuvasti lisää uutta tietoa ravitsemuksen alalta erilaisilta kursseilta ja netin välityksellä. Omat myönteiset kokemukseni ovat olleet kannustamassa opettamaan myös toisia ihmisiä elämäntapamuutokseen ja varsinkin terveelliseen, luonnonmukaiseen kasvisravitsemukseen.

Leena Rana

Kognitiivinen psykoterapeutti, toimintaterapeutti, työnohjaaja, kouluttaja, perhekodin johtaja

Uskon jokaisen ihmisen ansaitsevan arvokkaan elämän. Intohimonani on tukea ihmisiä eri tavoin heidän elämänsä kipeimpien aikojen läpi. Sovellan ​​​kuntoutuskäytänteitä, joissa huomioidaan traumatietoisuus, kehon ja mielen yhteys, ympäristö sekä elämäntavat. Käytän työssäni toiminnallisen neuroplastisuuden keinoja sekä luovia menetelmiä. Järjestän matalan kynnyksen yhteisötapahtumia kuten naisten aamuja ja toimin kouluttajana mm. elämäntapalääketieteen kursseilla ja hyvinvointileireillä. Olen opiskellut, työskennellyt tai matkaillut yli 40:ssä maassa, joten vastaanotollani on tilaa monille eri tavoille olla ihminen. Eräältä reissulta saamani Chiukungunya-viruksen aiheuttamiin kroonisiin oireisiin löysin käänteentekevän avun elämäntapalääketieteestä Karpalokurssilla. Riippumatta siitä, mikä tarinasi on tähän mennessä ollut, tänään sinulla on vapaus valita, kuinka tarinasi jatkuu. 

Ritva Kuusisto

Terveydenhoitaja, kouluttaja, eläkkeellä, mutta toimin edelleen ETRA-liiton projektisihteerinä vapaaehtoisesti. Olen opiskellut kansanterveystiedettä sekä suorittanut erilaisia opintokokonaisuuksia, joita olen tarvinnut terveyden edistämisen alalla. Olen kirjoittanut ja toimittanut kirjoja sekä erilaista terveyttä, perhekasvatusta ja riippuvuuksia koskettavaa materiaalia.

Olen toiminut kouluttajana mm. WHO/Unicefin ja Ulkoministeriön rahoittamissa ohjelmissa Suomessa ja ulkomailla. Erityisesti minua kiinnostaa elämäntapamuutoksen ymmärtäminen ja tukeminen. Vaikka olin mielestäni elänyt terveellisesti, sairastuin vaikeaan syöpään yli 20 vuotta sitten. Pienin askelin löysin ruokavalion ja elämäntavan, joka auttoi minua selviämään syövästä ja monista kroonisista vaivoista. On kiinnostavaa seurata uutta tutkimustietoa ja toisaalta olla avoimena sille, minkälainen polku ja tahti muutokseen on kullekin ihmiselle sopiva.

Yleistä

  • Hintaan sisältyy majoitus aterioineen.
  • Yksityismajoitukseen rajallinen mahdollisuus (kannattaa kysyä mahdollisuutta etukäteen).

Projektit tähän mennessä

  • Karpalo Peruskursseja on pidetty yhteensä 41 kertaa ympäri Suomen vuosina 2012-2023.

  • Kurssilaisia on ollut yhteensä 1007 henkilöä. 

  • Karpalo Syventävä kurssi pidettiin ensimmäisen kerran toukokuussa 2019. Kurssille osallistui 30 henkilöä.

  • Karpalo Sydänkurssi pidettiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2022. Kurssille osallistui 7 henkilöä.

Villa Ljunghäll, Toivonlinna

Villa Ljunghäll, Toivonlinna. Osa kurssilaisista on monesti majoittautunut Villan tiloihin.

Käytännön jumppaa ohjatusti

Opettelemme kurssin aikana helppoja ja hyödyllisiä liikuntaharjoitteita.

Terveellinen aamiainen

Aamiainen antaa hyvän pohjan päivälle. Keskittymiskyky parantuu ja painonhallinta helpottuu.

Ravinteikas salaatti

Salaateissa on mukavasti vitamiineja ja silti sisältävät vähän kaloreita.

Herkullinen lounas

Tukeva, kuitupitoinen ruoka auttaa jaksamaan päivän aherruksessa.

Haluatko tilata uutiskirjeemme?

Tilaamalla pysyt ajantasalla Karpalon terveysuutisista.

Uutiskirjeen tilaus onnistui