Tulevat kurssit

SEURAAVAT KURSSIT V. 2024

Paikka: Elämäntapainstituutti Koivikko, Mikkeli (Koivikontie 8)

ILMOITTAUTUMINEN:

Koivikko 040 500 5517 tai koivikkolife(at)gmail.com

——————————————————————————-

 

Karpalon peruskurssi 17.-21.7.2024 (5vrk)

Tämä on loistava aloituskurssi terveyden kohentamisen polullasi. Suurin osa osallistujista ovat yllättyneet siitä, miten paljon oma energiataso voi nousta muutosten voimasta ja moni ärsyttävä vaiva on saanut lähtöpassit. Haluaisitko sinäkin kokea saman? Tällä kurssilla opit keinot terveytesi ylläpitämiseen tai jopa palauttamiseen. Moni on päässyt lääkkeistään eroon tai ainakin vähentämään niitä. Jotkut saavat ostaa uusia vaatteita, kun vanhat ovat käyneet liian suuriksi. Odotamme aina innolla jatkotapaamisia, koska saamme kuulla kurssilaisten innostuneita tarinoita sairaudesta terveyteen. Tämä kurssi on elämäntapalääketieteen periaatteita noudattava kurssi. (katso falm.fi)

Yli 10 vuoden aikana reilut 1000 ihmistä on käynyt tämän tieteelliseen näyttöön perustuvan ammattilaisten vetämän kurssin. Useat ovat onnistuneet laskemaan painoaan, verenpainettaan sekä korkeita kolesteroli- ja sokeriarvojaan. Monen kohdalla unettomuus, mielialan mataluus, niveltulehdukset ja monet kolotukset ovat helpottaneet. Tuloksista tehdään lääketieteellistä tutkimusta. Monelle on tullut yllätyksenä se, miten tehokkaita parantajia riittävällä intensiteetillä toteutetut terveelliset elämäntavat ovat.

Osallistujia kannustetaan liikkumaan, kiinnittämään huomiota lepoon, stressinhallintaan/mielenmaisemiin ja päivärytmiin sekä lisäämään kasvisten, marjojen, hedelmien, pähkinöiden, palkokasvien ja täysjyväviljan syömistä.

Kurssin jälkeen osallistujat jatkavat ohjelmaa kotonaan ainakin viiden viikon ajan ja sen jälkeen on jatkotapaaminen. Verikokeet otetaan kolmen kuukauden sisällä ennen kurssia ja viiden viikon kuluttua kurssin päättymisestä, jotta tulokset voidaan nähdä myös laboratorioarvoissa. Verikokeet eivät sisälly kurssin hintaan, vaan kurssilaisten tulee käydä verikokeissa oman hoitavan tahon lähetteellä tai omakustanteisesti yksityisessä laboratoriossa.

Leirin johtajana toimii kurssin kehittänyt Aki T. Pirskanen (kansanterveystieteen maisteri). Kurssin lääkärinä toimii Outi Haggren (kardiologi, Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtaja ja väitöskirjatutkija). Anna-Liisa Tarro vastaa kurssin ruuasta (suurtalouden työnjohtaja ja ruuanlaittokurssien vetäjä). Leena Rana pitää luennon muutoksen psykologiasta (psykoterapeutti). Kurssilla on mukana myös liikuntaohjaaja.

Tervetuloa kokeilemaan kokonaisvaltaista elämäntapamuutosta ja ylläty!

HINNAT:

 • Hinta aikaisin ilmoittautujille: 299 €/2hh tai 419 €/1hh, voimassa 3.7.2024 asti.
 • Normaali hinta: 369 €/2hh tai 499 €/1hh. Viimeinen ilmoittautumispäivä 10.7.2024.
 • Jos osallistuja peruu kurssin viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, niin toimisto- ja käsittelymaksuna pidätetään 50 €.

ILMOITTAUTUMINEN:

Koivikko 040 500 5517 tai koivikkolife(at)gmail.com

KURSSIKESKUS:

Koivikon elämäntapainstituutti, Koivikontie 8, Mikkeli

https://koivikko.org/fi-fi

JATKOTAPAAMISET:

1. Torstai 25.7.24 klo 19-20.30 zoomissa. Kurssilaisten kuulumiset ja terveysluento (ilmainen kurssilaisille)

2. Sunnuntai 15.9.24 klo 14-16 zoomissa. Kurssilaisten kuulumiset ja luento (ilmainen kurssilaisille) Kontrolliverikokeet pitäisi olla valmiit tähän mennessä.

3. KoKaRu -ruuanlaittokurssi 8.-12.12.2024 (5 päivän käytännön ruuanlaittoa). Tätä kurssia suositellaan erityisesti Karpalon peruskurssin käyneille, mutta muutkin voivat tulla mukaan.

——————————————————————————-

 

KoKaRu -ruuanlaittokurssi 8.-12.12.2024 (5 vrk)

Opetellaan yhdessä tekemään herkullista kokokasvisruokaa taitavien ohjaajien opastuksella. Juurekset, vihannekset, pähkinät ja pavut taipuvat maukkaiksi aterioiksi. Ruokailun jälkeen on hyvä olla ja voit saada lisää terveyttä ja iloa elämääsi. Näillä resepteillä voit tehdä vaikutuksen ystäviisikin, kun kutsut heidät luoksesi syömään. Tällä kurssilla opit kullanarvoisia käytännön taitoja ja kuulet luentoja kokonaisvaltaisesta terveytesi hoitamisesta. Nautimme myös ulkoilusta ja saunasta. Teemme ruokaa elämäntapalääketieteen ohjeistuksen mukaan. (falm.fi ja kokaru.fi)

Leirin johtajana toimii Anna-Liisa Tarro (suurtalouden työnjohtaja ja ruuanlaittokurssien vetäjä). Lisäksi mukana ovat Outi Haggren (kardiologi, Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtaja ja väitöskirjatutkija) ja Aki T. Pirskanen (kansanterveystieteen maisteri).

HINNAT:

 • Hinta aikaisin ilmoittautujille 299 €/2hh tai 419 €/1hh, voimassa 22.11.2024 asti.
 • Normaali hinta: 369 €/2hh tai 499 €/1hh. Viimeinen ilmoittautumispäivä 29.11.2024.
 • Jos osallistuja peruu kurssin viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, niin toimisto- ja käsittelymaksuna pidätetään 50 €.

ILMOITTAUTUMINEN:

Koivikko 040 500 5517 tai koivikkolife(at)gmail.com

KURSSIKESKUS:

Koivikon elämäntapainstituutti, Koivikontie 8, Mikkeli

https://koivikko.org/fi-fi

——————————————————————————-

Koivikko majoitustilana

Koivikko on vanha koulukoti maaseudun rauhassa järven rannalla, joka on muutettu viihtyisäksi kurssikeskukseksi. Huoneet ovat valoisia, sängyt mukavia ja joka huoneessa on oma vessa ja suihku. Rantasaunaan pääsee rentoutumaan lumettomaan aikaan. Täällä voit ladata akkujasi.

Saapuminen

Omalla autolla pääsee pihaan asti, mutta jos tulet julkisilla kulkuneuvoilla Mikkeliin, niin sinut voidaan hakea Mikkelistä 5 euroa/suunta. Koivikko on noin 8 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta.

——————————————————————————-

Kurssien vetäjiä

Aki T. Pirskanen

Kansanterveystieteen maisteri ja Terveysprojekti Karpalo ry:n puheenjohtaja

Vuonna 2006 isälläni diagnosoitiin aivokasvain, äidilläni tyypin 2 diabetes ja itse sairastuin ulkomaillani ollessani vakavaan lavantautiin, joka oli viedä minulta hengen. Kiinnostuin siitä, että miten elintavoilla voisi edistää terveyttä ja sairauksista parantumista. Opiskelin ulkomailla kansanterveystieteen maisteriksi ja
vuonna 2012 perustin Suomeen Terveysprojekti Karpalo ry:n, jota olen johtanut yli 10 vuotta. On ollut ilo saada nähdä niin monen ihmisen saavan hyötyä kursseista. Perheeseeni kuuluu vaimon lisäksi neljä lasta.

Outi Haggren

Kardiologian erikoislääkäri, Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtaja ja väitöskirjatutkija

Opiskelin lääkäriksi Meksikossa yksityisessä yliopistossa ja sen jälkeen petevöidyin EU-alueen lääkäriksi. Toimin pitkään terveyskeskuslääkärinä, kunnes päätin erikoistua sydänlääkäriksi. Ohjaan potilaitani terveellisten elämäntapojen pariin, jotta he voisivat paremmin. Toimin Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtajana, jonka kautta koulutamme SOTE-alan ammattilaisia aiheesta. Lisäksi teen väitöskirjaa sydänpotilaiden kuntoutuksesta. Haluan auttaa ihmisiä voimaan paremmin olemalla mukana terveyttä edistävillä kursseilla lääkärinä. Itse elän niin kuin saarnaan ja saan nauttia hyvästä terveydestä. Minun perheeseeni kuuluu aviomiehen lisäksi kaksi lasta ja kaksi kissaa.

Anna-Liisa Tarro

Suurtalouden työnjohtaja (eläkkeellä) ja ruuanlaitto- ja terveyskurssien vetäjä

Olen itse ollut pääasiallisesti kasvisruokavaliolla jo nuoruudestani lähtien. Elävä raakakasvisravinto ja paastoaminen ovat tulleet myös tutuksi käytännössä. Työssäoloaikanani olen suurimman osan ajasta ollut työpaikoissa, jossa olen saanut toteuttaa tietämystäni tältä alalta. Tiedonhaluisena ja terveistä elämäntavoista kiinnostuneena olen saanut elämäni aikana jatkuvasti lisää uutta tietoa ravitsemuksen alalta erilaisilta kursseilta ja netin välityksellä. Omat myönteiset kokemukseni ovat olleet kannustamassa opettamaan myös toisia ihmisiä elämäntapamuutokseen ja varsinkin terveelliseen, luonnonmukaiseen kasvisravitsemukseen.

Leena Rana

Kognitiivinen psykoterapeutti, toimintaterapeutti, työnohjaaja, kouluttaja, perhekodin johtaja

Uskon jokaisen ihmisen ansaitsevan arvokkaan elämän. Intohimonani on tukea ihmisiä eri tavoin heidän elämänsä kipeimpien aikojen läpi. Sovellan ​​​kuntoutuskäytänteitä, joissa huomioidaan traumatietoisuus, kehon ja mielen yhteys, ympäristö sekä elämäntavat. Käytän työssäni toiminnallisen neuroplastisuuden keinoja sekä luovia menetelmiä. Järjestän matalan kynnyksen yhteisötapahtumia kuten naisten aamuja ja toimin kouluttajana mm. elämäntapalääketieteen kursseilla ja hyvinvointileireillä. Olen opiskellut, työskennellyt tai matkaillut yli 40:ssä maassa, joten vastaanotollani on tilaa monille eri tavoille olla ihminen. Eräältä reissulta saamani Chiukungunya-viruksen aiheuttamiin kroonisiin oireisiin löysin käänteentekevän avun elämäntapalääketieteestä Karpalokurssilla. Riippumatta siitä, mikä tarinasi on tähän mennessä ollut, tänään sinulla on vapaus valita, kuinka tarinasi jatkuu.

Ritva Kuusisto

Terveydenhoitaja, kouluttaja, eläkkeellä, mutta toimin edelleen ETRA-liiton projektisihteerinä vapaaehtoisesti. Olen opiskellut kansanterveystiedettä sekä suorittanut erilaisia opintokokonaisuuksia, joita olen tarvinnut terveyden edistämisen alalla. Olen kirjoittanut ja toimittanut kirjoja sekä erilaista terveyttä, perhekasvatusta ja riippuvuuksia koskettavaa materiaalia.

Olen toiminut kouluttajana mm. WHO/Unicefin ja Ulkoministeriön rahoittamissa ohjelmissa Suomessa ja ulkomailla. Erityisesti minua kiinnostaa elämäntapamuutoksen ymmärtäminen ja tukeminen. Vaikka olin mielestäni elänyt terveellisesti, sairastuin vaikeaan syöpään yli 20 vuotta sitten. Pienin askelin löysin ruokavalion ja elämäntavan, joka auttoi minua selviämään syövästä ja monista kroonisista vaivoista. On kiinnostavaa seurata uutta tutkimustietoa ja toisaalta olla avoimena sille, minkälainen polku ja tahti muutokseen on kullekin ihmiselle sopiva.

Yleistä

 • Hintaan sisältyy majoitus aterioineen.
 • Yksityismajoitukseen rajallinen mahdollisuus (kannattaa kysyä mahdollisuutta etukäteen).

Projektit tähän mennessä

 • Karpalo Peruskursseja on pidetty yhteensä 43 kertaa ympäri Suomen vuosina 2012-2023.

 • Kurssilaisia on ollut yhteensä 1039 henkilöä. 

 • Karpalo Syventävä kurssi pidettiin ensimmäisen kerran toukokuussa 2019. Kurssille osallistui 30 henkilöä.

 • Karpalo Sydänkurssi pidettiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2022. Kurssille osallistui 7 henkilöä.

Villa Ljunghäll, Toivonlinna

Villa Ljunghäll, Toivonlinna. Osa kurssilaisista on monesti majoittautunut Villan tiloihin.

Käytännön jumppaa ohjatusti

Opettelemme kurssin aikana helppoja ja hyödyllisiä liikuntaharjoitteita.

Terveellinen aamiainen

Aamiainen antaa hyvän pohjan päivälle. Keskittymiskyky parantuu ja painonhallinta helpottuu.

Ravinteikas salaatti

Salaateissa on mukavasti vitamiineja ja silti sisältävät vähän kaloreita.

Herkullinen lounas

Tukeva, kuitupitoinen ruoka auttaa jaksamaan päivän aherruksessa.

Haluatko tilata uutiskirjeemme?

Tilaamalla pysyt ajantasalla Karpalon terveysuutisista.

Uutiskirjeen tilaus onnistui