SEURAAVAT KURSSIT V. 2024
Paikka: Elämäntapainstituutti Koivikko, Mikkeli (Koivikontie 8)
ILMOITTAUTUMINEN:
Koivikko 040 500 5517 tai koivikkolife(at)gmail.com
——————————————————————————-
KoKaRu -ruuanlaittokurssi 8.-12.12.2024 (5 vrk)
Opetellaan yhdessä tekemään herkullista kokokasvisruokaa taitavien ohjaajien opastuksella. Juurekset, vihannekset, pähkinät ja pavut taipuvat maukkaiksi aterioiksi. Ruokailun jälkeen on hyvä olla ja voit saada lisää terveyttä ja iloa elämääsi. Näillä resepteillä voit tehdä vaikutuksen ystäviisikin, kun kutsut heidät luoksesi syömään. Tällä kurssilla opit kullanarvoisia käytännön taitoja ja kuulet luentoja kokonaisvaltaisesta terveytesi hoitamisesta.
Luentoja on vähän ja käytännön ruuanlaittoa keittiössä on paljon. Kolme kertaa päivässä pöytä katetaan koreaksi ja aterioiden jälkeen on ohjattua liikuntaa. Halukkaat pääsevät myös saunomaan. Teemme ruokaa elämäntapalääketieteen periaatteiden mukaan. (www.kokaru.fi ja www.falm.fi)
Leirin ohjaajina ja puhujina toimivat:
- Anna-Liisa Tarro (suurtalouskeittiön työnjohtaja ja ruuanlaittokurssien vetäjä).
- Outi Haggren (kardiologi, Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtaja ja väitöskirjatutkija)
- Aki T. Pirskanen (kansanterveystieteen maisteri ja karpalokurssien perustaja)
- Leif Granholm (diplomi-insinööri, joka perehtynyt kokaruun ja elävään raakakasvisruokaan)
- Pia Jarlas (restonomi ja matkanjohtaja, joka perehtynyt kokaruun ja elävään raakakasvisruokaan)
HINNAT:
- Hinta aikaisin ilmoittautujille 299 €/2hh tai 419 €/1hh, voimassa 22.11.2024 asti.
- Normaali hinta: 369 €/2hh tai 499 €/1hh. Viimeinen ilmoittautumispäivä 29.11.2024.
- Jos osallistuja peruu kurssin viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, niin toimisto- ja käsittelymaksuna pidätetään 50 €.
ILMOITTAUTUMINEN:
Koivikko 040 500 5517 tai koivikkolife(at)gmail.com
KURSSIKESKUS:
Koivikon elämäntapainstituutti, Koivikontie 8, Mikkeli
https://koivikko.org/fi-fi
——————————————————————————-
Koivikko majoitustilana
Koivikko on vanha koulukoti maaseudun rauhassa järven rannalla, joka on muutettu viihtyisäksi kurssikeskukseksi. Huoneet ovat valoisia, sängyt mukavia ja joka huoneessa on oma vessa ja suihku. Rantasaunaan pääsee rentoutumaan lumettomaan aikaan. Täällä voit ladata akkujasi.
Saapuminen
Omalla autolla pääsee pihaan asti, mutta jos tulet julkisilla kulkuneuvoilla Mikkeliin, niin sinut voidaan hakea Mikkelistä 10 euroa/suunta. Koivikko on noin 8 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta.
——————————————————————————-
5
SEURAAVAT KURSSIT V. 2025
KoKaRu -ruuanlaittokurssi 19.-23.1.2025 (5 vrk)
Opetellaan yhdessä tekemään herkullista kokokasvisruokaa (www.kokaru.fi). Juurekset, vihannekset, kokojyväviljat, pähkinät, palkokasvit, hedelmät ja marjat taipuvat maukkaiksi aterioiksi ja herkuiksi. Ruokailun jälkeen on hyvä olla ja voit saada lisää terveyttä ja iloa elämääsi. Kokokasvisruualla ei tule nälkä, koska se on niin kuitupitoista ja painokin putoaa, jos siihen on tarvetta. Yleensä myös verenpaine, sokeriarvot ja kolesteroliarvot lähtevät laskemaan, jos ne ovat olleet koholla.
Näillä resepteillä voit tehdä vaikutuksen ystäviisikin, kun kutsut heidät luoksesi syömään. Tällä kurssilla opit kullanarvoisia käytännön taitoja ja kuulet luentoja kokonaisvaltaisesta terveytesi hoitamisesta.
Luentoja on vähän ja käytännön ruuanlaittoa keittiössä on paljon. Kolme kertaa päivässä pöytä katetaan koreaksi ja aterioiden jälkeen on ohjattua liikuntaa. Halukkaat pääsevät myös saunomaan. Teemme ruokaa elämäntapalääketieteen periaatteiden mukaan. (www.kokaru.fi ja www.falm.fi).
Leirin ohjaajina ja puhujina toimivat:
- Anna-Liisa Tarro (suurtalouskeittiön työnjohtaja ja ruuanlaittokurssien vetäjä).
- Outi Haggren (kardiologi, Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtaja ja väitöskirjatutkija)
- Aki T. Pirskanen (kansanterveystieteen maisteri ja karpalokurssien perustaja)
- Leif Granholm (diplomi-insinööri, joka perehtynyt kokaruun ja elävään raakakasvisruokaan)
- Pia Jarlas (restonomi ja matkanjohtaja, joka perehtynyt kokaruun ja elävään raakakasvisruokaan)
HINNAT:
- Normaali hinta: 352 €/2hh tai 460 €/1hh
- 10 % alennus eläkeläisille ja päätoimisille opiskelijoille: 316,80 € 2hh ja 414 €/1hh
- Jos osallistuja peruu kurssin 9.1.2025 jälkeen, niin toimistomaksuna pidätetään 50 €.
- Jos paikkoja on vielä jäljellä viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ja joku ilmoittautuu sen jälkeen, niin hintaan lisätään 10 %.
ILMOITTAUTUMINEN:
Viimeinen ilmoittautumispäivä 9.1.2025
Koivikko 040 500 5517 tai koivikkolife(at)gmail.com
KURSSIKESKUS:
Koivikon elämäntapainstituutti, Koivikontie 8, Mikkeli
——————————————————————————-
Karpalon peruskurssi 12.-16.3.2025 (5vrk)
Tämä on loistava kurssi terveyden kohentamisen polullasi. Sen sisältö on luentopainotteinen ja opit keinot terveytesi ylläpitämiseen tai jopa palauttamiseen. Kurssilla nautitaan herkullista kokokasvisruokaa ja liikutaan useita kertoja päivässä.
Suurin osa osallistujista ovat yllättyneet siitä, miten paljon oma energiataso voi nousta ja miten moni ärsyttävä vaiva on saanut lähtöpassit. Haluaisitko sinäkin kokea saman? Odotamme aina innolla jatkotapaamisia, koska saamme kuulla kurssilaisten onnellisia tarinoita sairaudesta terveyteen. Tämä kurssi on elämäntapalääketieteen periaatteita noudattava kurssi. (katso www.falm.fi)
Yli 10 vuoden aikana reilut 1000 ihmistä on käynyt tämän tieteelliseen näyttöön perustuvan ammattilaisten vetämän kurssin. Useat ovat onnistuneet laskemaan painoaan, verenpainettaan sekä korkeita kolesteroli- ja sokeriarvojaan. Monen kohdalla unettomuus, mielialan mataluus, niveltulehdukset ja monet kolotukset ovat helpottaneet. Usea elintapasairauksista kärsivä on päässyt lääkkeistään eroon tai ainakin vähentämään niitä. Ryhmän tuki antaa voimaa ja intoa pysyä muutoksen polulla. Yleensä kurssilaiset haluavat perustaa WhatsAppiin keskusteluryhmän, jossa saa jakaa kokemuksia omasta matkastaan.
Osallistujia kannustetaan liikkumaan, kiinnittämään huomiota lepoon, stressinhallintaan/mielenmaisemiin ja päivärytmiin sekä lisäämään kasvisten, marjojen, hedelmien, pähkinöiden, palkokasvien ja täysjyväviljan syömistä. Kurssin jälkeen osallistujat jatkavat ohjelmaa kotonaan ainakin viiden viikon ajan. Jatkotapaamiseen voi osallistua paikan päällä tai zoomissa.
Verikokeet otetaan kolmen kuukauden sisällä ennen kurssin alkua ja 5-8 viikon kuluttua kurssin päättymisestä, jotta muutokset voidaan nähdä myös laboratorioarvoissa. Verikokeet eivät sisälly kurssin hintaan, vaan kurssilaisten tulee käydä verikokeissa oman hoitavan tahon lähetteellä tai omakustanteisesti yksityisessä laboratoriossa.
Tuloksista tehdään lääketieteellistä tutkimusta ja niitä on esitelty mm. Suomen lääkäripäivillä 2024. Monelle on tullut yllätyksenä se, miten tehokkaita parantajia riittävällä intensiteetillä toteutetut terveelliset elämäntavat ovat.
Luentoja pitävät: Aki T. Pirskanen (kansanterveystieteen maisteri ja väitöskirjatutkija) ja Outi Haggren (kardiologi, Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtaja ja väitöskirjatutkija). Anna-Liisa Tarro on kurssilla kokkina ja antaa käytännön vinkkejä kokokasvisruuan valmistamisessa (suurtalouden työnjohtaja ja ruuanlaittokurssien vetäjä). Ohjattua liikuntaa on usean kerran päivässä.
Tervetuloa kokeilemaan kokonaisvaltaista elämäntapamuutosta ja ylläty!
www.terveysprojektikarpalo.fi
HINNAT:
- Normaali hinta: 352 €/2hh tai 460 €/1hh
- 10 % alennus eläkeläisille ja päätoimisille opiskelijoille: 316,80 € 2hh ja 414 €/1hh
- Jos osallistuja peruu kurssin 2.3.25 jälkeen, niin toimistomaksuna pidätetään 50 €.
- Jos paikkoja on vielä jäljellä viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ja joku ilmoittautuu sen jälkeen, niin hintaan lisätään 10 %.
ILMOITTAUTUMINEN:
Viimeinen ilmoittautumispäivä 2.3.2025
Koivikko 040 500 5517 tai koivikkolife(at)gmail.com
KURSSIKESKUS:
Koivikon elämäntapainstituutti, Koivikontie 8, Mikkeli
https://koivikko.org/fi-fi
JATKOTAPAAMISET:
- Zoom-etäkokous to 20.3.2025 klo 19-20.30. Kurssilaisten kuulumiset ja terveysluento (ilmainen)
- Koivikossa Mikkelissä su 4.5.2025 klo 12.30 lounas, 13.30 liikuntaa ja klo 14.30-16.30 kurssilaisten kuulumiset ja luento. Hinta 50 €. Kontrolliverikokeet pitäisi olla valmiit tähän mennessä. Jos ei pääse paikanpäälle, niin voi osallistua ilmaiseksi zoomin kautta.
- KoKaRu -ruuanlaittokurssi 4.-8.5.2025. Tätä kurssia suositellaan erityisesti Karpalon peruskurssin käyneille. Täällä oppii käytännössä kokokasvisruuan kokkaamista. Katso www.kokaru.fi.
——————————————————————————-
Elävän raakaravinnon kokkauskurssi
7.-11.4.2025 (5 vrk)
Haluatko oppia valmistamaan elävää raakakasvisruokaa? Tarvitsetko terveyden tehosysäyksen? Elävä raakakasvisruoka on todellista superruokaa. Sen uudistava ja parantava voima on todella huima. Elävän raakakasvisruokakurssin aikana opit valmistamaan ruokaa kasviksista kypsentämättä sitä yli 40 asteen lämpötilassa. Kasvatamme yhdessä myös ituja, versoja ja oraita, jotka pursuavat vitamiineja ja mineraaleja. Aamiaisella nautitaan tilkka itsekasvatetuista vehnänoraista tehtyä mehua.
Elävän raakakasvisruuan aloittaminen yksin voi tuntua haastavalta, mutta jos tulet harjoittelemaan sen valmistamista viideksi päiväksi, niin siitä on helpompi jatkaa. Kurssilla pääset maistamaan monia eri reseptejä, joista pääset valitsemaan omat suosikkisi. Moni on saanut elävällä raakakasvisruualla terveytensä takaisin.
Luentoja on vähän ja käytännön ruuanlaittoa keittiössä on paljon. Kolme kertaa päivässä pöytä katetaan koreaksi ja aterioiden jälkeen on ohjattua liikuntaa. Halukkaat pääsevät myös saunomaan.
Leirin ohjaajina ja puhujina toimivat:
- Anna-Liisa Tarro (suurtalouskeittiön työnjohtaja ja ruuanlaittokurssien vetäjä).
- Outi Haggren (kardiologi, Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtaja ja väitöskirjatutkija)
- Leif Granholm (diplomi-insinööri, joka perehtynyt kokaruun ja elävään raakakasvisruokaan)
www.terveysprojektikarpalo.fi
HINNAT:
- Normaali hinta: 352 €/2hh tai 460 €/1hh
- 10 % alennus eläkeläisille ja päätoimisille opiskelijoille: 316,80 € 2hh ja 414 €/1hh
- Jos osallistuja peruu kurssin 28.3.2025 jälkeen, niin toimistomaksuna pidätetään 50 €.
- Jos paikkoja on vielä jäljellä viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ja joku ilmoittautuu sen jälkeen, niin hintaan lisätään 10 %.
ILMOITTAUTUMINEN:
Viimeinen ilmoittautumispäivä 28.3.2025
Koivikko 040 500 5517 tai koivikkolife(at)gmail.com
KURSSIKESKUS:
Koivikon elämäntapainstituutti, Koivikontie 8, Mikkeli
——————————————————————————-
KoKaRu -ruuanlaittokurssi 4.-8.5.2025 (5 vrk)
Opetellaan yhdessä tekemään herkullista kokokasvisruokaa (www.kokaru.fi). Juurekset, vihannekset, kokojyväviljat, pähkinät, palkokasvit, hedelmät ja marjat taipuvat maukkaiksi aterioiksi ja herkuiksi. Ruokailun jälkeen on hyvä olla ja voit saada lisää terveyttä ja iloa elämääsi. Kokokasvisruualla ei tule nälkä, koska se on niin kuitupitoista ja painokin putoaa, jos siihen on tarvetta. Yleensä myös verenpaine, sokeriarvot ja kolesteroliarvot lähtevät laskemaan, jos ne ovat olleet koholla.
Näillä resepteillä voit tehdä vaikutuksen ystäviisikin, kun kutsut heidät luoksesi syömään. Tällä kurssilla opit kullanarvoisia käytännön taitoja ja kuulet luentoja kokonaisvaltaisesta terveytesi hoitamisesta.
Luentoja on vähän ja käytännön ruuanlaittoa keittiössä on paljon. Kolme kertaa päivässä pöytä katetaan koreaksi ja aterioiden jälkeen on ohjattua liikuntaa. Halukkaat pääsevät myös saunomaan. Teemme ruokaa elämäntapalääketieteen periaatteiden mukaan. (www.kokaru.fi ja www.falm.fi)
Leirin ohjaajina ja puhujina toimivat:
- Anna-Liisa Tarro (suurtalouskeittiön työnjohtaja ja ruuanlaittokurssien vetäjä).
- Outi Haggren (kardiologi, Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtaja ja väitöskirjatutkija)
- Aki T. Pirskanen (kansanterveystieteen maisteri ja karpalokurssien perustaja)
- Leif Granholm (diplomi-insinööri, joka perehtynyt kokaruun ja elävään raakakasvisruokaan)
- Pia Jarlas (restonomi ja matkanjohtaja, joka perehtynyt kokaruun ja elävään raakakasvisruokaan)
www.terveysprojektikarpalo.fi
HINNAT:
- Normaali hinta: 352 €/2hh tai 460 €/1hh
- 10 % alennus eläkeläisille ja päätoimisille opiskelijoille: 316,80 € 2hh ja 414 €/1hh
- Jos osallistuja peruu kurssin 24.4.2025 jälkeen, niin toimistomaksuna pidätetään 50 €.
- Jos paikkoja on vielä jäljellä viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ja joku ilmoittautuu sen jälkeen, niin hintaan lisätään 10 %.
ILMOITTAUTUMINEN:
Viimeinen ilmoittautumispäivä 24.4.2025
Koivikko 040 500 5517 tai koivikkolife(at)gmail.com
KURSSIKESKUS:
Koivikon elämäntapainstituutti, Koivikontie 8, Mikkeli
——————————————————————————-
Karpalon peruskurssi 9.-13.7.25 (5vrk)
Tämä on loistava kurssi terveyden kohentamisen polullasi. Sen sisältö on luentopainotteinen ja opit keinot terveytesi ylläpitämiseen tai jopa palauttamiseen. Kurssilla nautitaan herkullista kokokasvisruokaa ja liikutaan useita kertoja päivässä.
Suurin osa osallistujista ovat yllättyneet siitä, miten paljon oma energiataso voi nousta ja miten moni ärsyttävä vaiva on saanut lähtöpassit. Haluaisitko sinäkin kokea saman? Odotamme aina innolla jatkotapaamisia, koska saamme kuulla kurssilaisten onnellisia tarinoita sairaudesta terveyteen. Tämä kurssi on elämäntapalääketieteen periaatteita noudattava kurssi. (katso www.falm.fi)
Yli 10 vuoden aikana reilut 1000 ihmistä on käynyt tämän tieteelliseen näyttöön perustuvan ammattilaisten vetämän kurssin. Useat ovat onnistuneet laskemaan painoaan, verenpainettaan sekä korkeita kolesteroli- ja sokeriarvojaan. Monen kohdalla unettomuus, mielialan mataluus, niveltulehdukset ja monet kolotukset ovat helpottaneet. Usea elintapasairauksista kärsivä on päässyt lääkkeistään eroon tai ainakin vähentämään niitä. Ryhmän tuki antaa voimaa ja intoa pysyä muutoksen polulla. Yleensä kurssilaiset haluavat perustaa WhatsAppiin keskusteluryhmän, jossa saa jakaa kokemuksia omasta matkastaan.
Osallistujia kannustetaan liikkumaan, kiinnittämään huomiota lepoon, stressinhallintaan/mielenmaisemiin ja päivärytmiin sekä lisäämään kasvisten, marjojen, hedelmien, pähkinöiden, palkokasvien ja täysjyväviljan syömistä.
Kurssin jälkeen osallistujat jatkavat ohjelmaa kotonaan ainakin viiden viikon ajan. Jatkotapaamiseen voi osallistua paikan päällä tai zoomissa.
Verikokeet otetaan kolmen kuukauden sisällä ennen kurssin alkua ja 5-8 viikon kuluttua kurssin päättymisestä, jotta muutokset voidaan nähdä myös laboratorioarvoissa. Verikokeet eivät sisälly kurssin hintaan, vaan kurssilaisten tulee käydä verikokeissa oman hoitavan tahon lähetteellä tai omakustanteisesti yksityisessä laboratoriossa.
Tuloksista tehdään lääketieteellistä tutkimusta ja niitä on esitelty mm. Suomen lääkäripäivillä 2024. Monelle on tullut yllätyksenä se, miten tehokkaita parantajia riittävällä intensiteetillä toteutetut terveelliset elämäntavat ovat.
Luentoja pitävät: Aki T. Pirskanen (kansanterveystieteen maisteri ja väitöskirjatutkija) ja Outi Haggren (kardiologi, Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtaja ja väitöskirjatutkija). Anna-Liisa Tarro on kurssilla kokkina ja antaa käytännön vinkkejä kokokasvisruuan valmistamisessa (suurtalouden työnjohtaja ja ruuanlaittokurssien vetäjä). Ohjattua liikuntaa on usean kerran päivässä.
Tervetuloa kokeilemaan kokonaisvaltaista elämäntapamuutosta ja ylläty!
www.terveysprojektikarpalo.fi
HINNAT:
- Normaali hinta: 352 €/2hh tai 460 €/1hh
- 10 % alennus eläkeläisille ja päätoimisille opiskelijoille: 316,80 € 2hh ja 414 €/1hh
- Jos osallistuja peruu kurssin 29.6.25 jälkeen, niin toimistomaksuna pidätetään 50 €.
- Jos paikkoja on vielä jäljellä viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ja joku ilmoittautuu sen jälkeen, niin hintaan lisätään 10 %.
ILMOITTAUTUMINEN:
Viimeinen ilmoittautumispäivä 29.6.2025
Koivikko 040 500 5517 tai koivikkolife(at)gmail.com
KURSSIKESKUS:
Koivikon elämäntapainstituutti, Koivikontie 8, Mikkeli
https://koivikko.org/fi-fi
JATKOTAPAAMISET:
- Zoom-etäkokous ma 21.7.2025 klo 19-20.30. Kurssilaisten kuulumiset ja terveysluento (ilmainen)
- Zoom-etäkokous to 11.9.2025 klo 19-20.30. Kurssilaisten kuulumiset ja terveysluento (ilmainen). Kontrolliverikokeet pitäisi olla valmiit tähän mennessä.
- Koivikossa Mikkelissä su 7.12.2025 klo 12.30 lounas, 13.30 liikuntaa ja klo 14.30-16.30 kurssilaisten kuulumiset ja luento. Hinta 50 €. Jos ei pääse paikanpäälle, niin voi osallistua ilmaiseksi zoomin kautta.
- KoKaRu -ruuanlaittokurssi 7.-11.12.2025. Tätä kurssia suositellaan erityisesti Karpalon peruskurssin käyneille. Täällä oppii käytännössä kokokasvisruuan kokkaamista. (Katso www.kokaru.fi.)
——————————————————————————-
KoKaRu -ruuanlaittokurssi 7.-11.12.2025 (5 vrk)
Opetellaan yhdessä tekemään herkullista kokokasvisruokaa (www.kokaru.fi). Juurekset, vihannekset, kokojyväviljat, pähkinät, palkokasvit, hedelmät ja marjat taipuvat maukkaiksi aterioiksi ja herkuiksi. Ruokailun jälkeen on hyvä olla ja voit saada lisää terveyttä ja iloa elämääsi. Kokokasvisruualla ei tule nälkä, koska se on niin kuitupitoista ja painokin putoaa, jos siihen on tarvetta. Yleensä myös verenpaine, sokeriarvot ja kolesteroliarvot lähtevät laskemaan, jos ne ovat olleet koholla.
Näillä resepteillä voit tehdä vaikutuksen ystäviisikin, kun kutsut heidät luoksesi syömään. Tällä kurssilla opit kullanarvoisia käytännön taitoja ja kuulet luentoja kokonaisvaltaisesta terveytesi hoitamisesta.
Luentoja on vähän ja käytännön ruuanlaittoa keittiössä on paljon. Kolme kertaa päivässä pöytä katetaan koreaksi ja aterioiden jälkeen on ohjattua liikuntaa. Halukkaat pääsevät myös saunomaan. Teemme ruokaa elämäntapalääketieteen periaatteiden mukaan. (www.kokaru.fi ja www.falm.fi)
Leirin ohjaajina ja puhujina toimivat:
- Anna-Liisa Tarro (suurtalouskeittiön työnjohtaja ja ruuanlaittokurssien vetäjä).
- Outi Haggren (kardiologi, Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtaja ja väitöskirjatutkija)
- Aki T. Pirskanen (kansanterveystieteen maisteri ja karpalokurssien perustaja)
- Leif Granholm (diplomi-insinööri, joka perehtynyt kokaruun ja elävään raakakasvisruokaan)
- Pia Jarlas (restonomi ja matkanjohtaja, joka perehtynyt kokaruun ja elävään raakakasvisruokaan)
www.terveysprojektikarpalo.fi
HINNAT:
- Normaali hinta: 352 €/2hh tai 460 €/1hh
- 10 % alennus eläkeläisille ja päätoimisille opiskelijoille: 316,80 € 2hh ja 414 €/1hh
- Jos osallistuja peruu kurssin 27.11.2025 jälkeen, niin toimistomaksuna pidätetään 50 €.
- Jos paikkoja on vielä jäljellä viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ja joku ilmoittautuu sen jälkeen, niin hintaan lisätään 10 %.
ILMOITTAUTUMINEN:
Viimeinen ilmoittautumispäivä 27.11.2025
Koivikko 040 500 5517 tai koivikkolife(at)gmail.com
KURSSIKESKUS:
Koivikon elämäntapainstituutti, Koivikontie 8, Mikkeli
——————————————————————————-
Koivikko majoitustilana
Koivikko on vanha koulukoti maaseudun rauhassa järven rannalla, joka on muutettu viihtyisäksi kurssikeskukseksi. Huoneet ovat kodikkaita, sängyt mukavia ja päärakennuksessa joka huoneessa on oma vessa ja suihku. Rantasaunaan pääsee rentoutumaan lumettomaan aikaan ja talvella on käytössä sähkösauna. Täällä voit ladata akkujasi.
Saapuminen Koivikkoon
Omalla autolla pääsee pihaan asti, mutta jos tulet julkisilla kulkuneuvoilla Mikkeliin, niin kuljetus Mikkelin keskustan Koivikon välillä onnistuu hintaan 10 €/suunta. Koivikko on noin 8 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta.
——————————————————————————-
Kurssien vetäjiä
Aki T. Pirskanen
Kansanterveystieteen maisteri ja Terveysprojekti Karpalo ry:n puheenjohtaja
Vuonna 2006 isälläni diagnosoitiin aivokasvain, äidilläni tyypin 2 diabetes ja itse sairastuin ulkomaillani ollessani vakavaan lavantautiin, joka oli viedä minulta hengen. Kiinnostuin siitä, että miten elintavoilla voisi edistää terveyttä ja sairauksista parantumista. Opiskelin ulkomailla kansanterveystieteen maisteriksi ja
vuonna 2012 perustin Suomeen Terveysprojekti Karpalo ry:n, jota olen johtanut yli 10 vuotta. On ollut ilo saada nähdä niin monen ihmisen saavan hyötyä kursseista. Perheeseeni kuuluu vaimon lisäksi neljä lasta.
Outi Haggren
Kardiologian erikoislääkäri, Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtaja ja väitöskirjatutkija
Opiskelin lääkäriksi Meksikossa yksityisessä yliopistossa ja sen jälkeen petevöidyin EU-alueen lääkäriksi. Toimin pitkään terveyskeskuslääkärinä, kunnes päätin erikoistua sydänlääkäriksi. Ohjaan potilaitani terveellisten elämäntapojen pariin, jotta he voisivat paremmin. Toimin Suomen elämäntapalääketieteen yhdistyksen puheenjohtajana, jonka kautta koulutamme SOTE-alan ammattilaisia aiheesta. Lisäksi teen väitöskirjaa sydänpotilaiden kuntoutuksesta. Haluan auttaa ihmisiä voimaan paremmin olemalla mukana terveyttä edistävillä kursseilla lääkärinä. Itse elän niin kuin saarnaan ja saan nauttia hyvästä terveydestä. Minun perheeseeni kuuluu aviomiehen lisäksi kaksi lasta ja kaksi kissaa.
Anna-Liisa Tarro
Suurtalouden työnjohtaja (eläkkeellä) ja ruuanlaitto- ja terveyskurssien vetäjä
Olen itse ollut pääasiallisesti kasvisruokavaliolla jo nuoruudestani lähtien. Elävä raakakasvisravinto ja paastoaminen ovat tulleet myös tutuksi käytännössä. Työssäoloaikanani olen suurimman osan ajasta ollut työpaikoissa, jossa olen saanut toteuttaa tietämystäni tältä alalta. Tiedonhaluisena ja terveistä elämäntavoista kiinnostuneena olen saanut elämäni aikana jatkuvasti lisää uutta tietoa ravitsemuksen alalta erilaisilta kursseilta ja netin välityksellä. Omat myönteiset kokemukseni ovat olleet kannustamassa opettamaan myös toisia ihmisiä elämäntapamuutokseen ja varsinkin terveelliseen, luonnonmukaiseen kasvisravitsemukseen.
Leif Granholm
Jo lapsuudessa olin ylipainoinen ja sain verenpainelääkityksen 18-vuotiaana. Sittemmin olen saanut kaksi sydäninfarktia, ja diabeteksen kanssa olen elänyt yli 30 vuotta. Tutustuin KoKaRu-ruokavalioon (kokokasvisruokavalio) jo 2000-luvun alussa, mutta vasta vuonna 2017 päätin siirtyä siihen kokonaan. Motivaatio löytyi, kun vierailin ystäväni luona Meilahdessa hänen ohitusleikkauksensa jälkeen — päätin, etten halua itse päätyä samaan tilanteeseen. Sen jälkeen terveyteni on parantunut merkittävästi: nykyään olen normaalipainoinen ja olen voinut luopua useimmista lääkkeistäni. Ammattiurani aikana työskentelin diplomi-insinöörinä tietotekniikan alalla, ja nykyisin, eläkkeellä ollessani, olen perehtynyt laajasti KoKaRuun, biologiaan ja metaboliaan. Olen aktiivinen Elävä Raakaruoka Yhdistyksen (ERY) jäsen ja Elämäntapalääketieteen yhdistyksen kannatusjajäsen. Nykyään pidän koulutuksia näistä aiheista ja ohjaan ihmisiä KoKaRu-ruokavalion ja elävän ravinnon käytännön toteutuksessa.
Pia Jarlas
Sain nivelreumadiagnoosin vuonna 2011 ja osteoporoosin vuonna 2016. Siihen asti olin kasvispainotteinen sekasyöjä, mutta reuman myötä jätin punaisen lihan ja gluteenin pois. Vuonna 2014 tutustuin elävään raakaruokaan, ja siitä lähtien ruokavalioni on koostunut pääosin siitä sekä osittain KoKaRusta (kokokasvisruoasta). Tämä muutos on kohentanut vointiani huomattavasti, ja vuodesta 2018 ruokavalioni on ollut täysin kasvispohjainen. Olen osallistunut monille KoKaRuun ja elävään raakaruokaan liittyville kursseille. Olen aktiivinen Elävä Raakaruoka Yhdistyksen (ERY) jäsen ja Elämäntapalääketieteen yhdistyksen kannatusjäsen. Ammattiurani tein restonomina ja matkanjohtajana, mutta nykyään luennoin terveysteemoista ja ohjaan kursseilla KoKaRun ja elävän raakaruuan käytännön toteutusta.
Yleistä
- Hintaan sisältyy majoitus aterioineen.
- Yksityismajoitukseen rajallinen mahdollisuus (kannattaa kysyä mahdollisuutta etukäteen).
Projektit tähän mennessä
Karpalo Peruskursseja on pidetty yhteensä 44 kertaa ympäri Suomen vuosina 2012-2024.
Peruskurssilaisia on ollut yhteensä 1058 henkilöä.
Karpalo Syventävä kurssi pidettiin ensimmäisen kerran toukokuussa 2019. Kurssille osallistui 30 henkilöä.
- Karpalo Sydänkurssi pidettiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2022. Kurssille osallistui 7 henkilöä.